Ako na letisku. K tomu sa dá prirovnať ruch, aký zažíva hlavné stredisko slovenského kuriérskeho lídra Slovak Parcel Service (SPS) na triediacej linke. Ibaže namiesto kufrov sa po pásoch pohybujú balíky. Pozrite sa do zákulisia tejto veľkej logistickej operácie, ktorú pravidelne dokumentuje mimoriadne úspešný a efektívny formát – video (kompletné štatistiky nájdete nižšie).

Spotrebiteľské správanie sa zmenilo a s tým súvisí aj čoraz častejšie využívanie doručovateľských služieb. Najväčšia kuriérska spoločnosť na Slovensku SPS preto investovala sedem miliónov eur do dvoch nových automatizovaných triediacich liniek v Bratislave a v Žiline.

Vďaka týmto inováciám dokáže spracovať až 15 000 balíkov za hodinu. A pohľad na ne je skutočnou pastvou pre oko – aj vďaka dynamickému video obsahu.



Video je stále kráľom

Kým sa balík dostane ku konečnému príjemcovi, čaká ho niekoľko zastávok. Jednou z najdôležitejších je práve triediaca linka, ktorá ho pošle do správneho „koša“. Unikátna technológia umožňuje roztrieďovať balíky rýchlo, efektívne a rozhodne aj štýlovo.

Preto pre nášho klienta pravidelne tvoríme pestrý video obsah, ktorý vysvetľuje, v čom spočíva celý proces doručovania a ako sa realizuje. Okrem zákulisia v SPS ponúkame praktické rady pre zákazníkov a informujeme ich o novinkách z prostredia kuriérskej spoločnosti.

Video patrí dlhodobo medzi najlepšie digitálne formáty z hľadiska interakcií a záujmu používateľov. Preto okrem hraných videí využívame aj kreslenú formu.

Tá dokáže perfektne ilustrovať tipy, rôzne faktory či rady a patrí medzi ideálne obohatenie online obsahu spoločnosti. To sa prejavuje aj na sociálnych sieťach, kde patria videá medzi najobľúbenejšie príspevky.

slovak-parcel-service-kurier-video-grape-prHrané aj kreslené videá pre Slovak Parcel Service. Zdroj: Youtube/Slovak Parcel Service

Prečítajte si tiež: Ako zachrániť život? Táto kampaň vás to naučí

Maximálne 20 sekúnd

Časozberné videá. Formát, ktorý síce nemá takú informačnú hodnotu ako štandardné video, no istotne je obsahom, ktorý zaujme oko. V prostredí digitálu je jeho dĺžka výraznou prednosťou.

Pri kuriérskych službách Slovak Parcel Service je časozberných možností naozaj veľa. Môžete sa napríklad pozrieť, ako vyzerá naloženie dodávky za 13 sekúnd, cesta balíka na triediacej linke za 20 sekúnd či skenovanie desiatok balíkov za 15 sekúnd.


Atraktivitu videa potvrdzujú aj čísla

Úspešnosť audiovizuálneho obsahu vyplýva aj z údajov facebookovej stránky Slovak Parcel Service. Pre úplnosť uvádzame konkrétne príklady videí s ich výkonnosťou:

  • 7 faktorov rýchleho doručenia | rozpočet: 40 eur | počet impresií: 28 189 | celkový dosah: 19 678 | cena za výsledok (interakciu): 0,003 €
  • Darovanie 20 televízorov Detskému kardiocentru v Bratislave | rozpočet: 100 eur | počet impresií: 79 746 | celkový dosah: 43 479 | cena za výsledok (interakciu): 0,002 €
  • pri časozberných videách (nakladanie auta, triediaca linka) sa cena za výsledok (pozretie videa) hýbala medzi 0,003 € a 0,005 €

Video obsah patrí aj v prípade slovenského kuriérskeho lídra medzi najpopulárnejší a „najlacnejší“ z hľadiska distribúcie alebo jednoduchého porovnania cena/výkon.

Pri uvedených príkladoch to v praxi znamená, že za 1 interakciu (výsledok) sme Facebooku zaplatili danú sumu, ktorá je však nižšia ako 1 cent (od 0,002 € do 0,005 €). A stále platí: čím úspešnejšie a zaujímavejšie je video/príspevok pre používateľov, tým zadávateľ platí menej.

Preto sa oplatí pracovať len s obsahom, ktorý má pridanú hodnotu najmä pre návštevníkov. V konečnom dôsledku to ocenia obe strany.

Prečítajte si tiež: Gesto, ktoré zachraňuje životy

Titulná ilustrácia: Freepik